Yazılı ve sesli mesajlaşma amacıyla kullandığımız uygulamalarda kendimizle alakalı birçok bilgi var. İsim, telefon numarası, fotoğraf bunlardan en masumu. Bunlarla beraber kimseyle paylaşmak istemeyeceğimiz veriler de var. Örneğin en son aktif olduğumuz tarih ve saat.

WhatsApp dahil bütün anlık mesajlaşma uygulamalarında yer alan son görülme özelliği, uygulamada en son ne zaman aktif olduğumuzu kendi isteğimiz dışında afişe ediyor. Neyse ki uygulamalar bu özelliği açma veya kapatma tercihini tamamen kullanıcıya bırakıyorlar.

Peki WhatsApp uygulamasında son görülme nasıl kapatılır? Rehberimizde bu konuya değindik.

Son görülme nedir, ne işe yarar?

WhatsApp son görülme özelliği, uygulamada son aktif olduğunuz tarih ve saati arkadaşlarınızın görmesini sağlar. WhatsApp’a en son 1 Nisan 2021 saat 19:30’da girdinizi farz edin. Bu durumda arkadaşlarınız sizin son görülmenizi tarihine dakikasına varana kadar “1 Nisan 19:30” gibi bir formatta görecektir.

WhatsApp bu noktada telefonunuzda internet varken en son uygulamayı açtığınız tarihi baz alır. Örneğin 1 Nisan 19:30’dan sonra WhatsApp’ı açmışsınızdır ancak o esnada telefonunuzda internet bağlantısı yoktur. Bu durumda son görülmeniz değişmez, hala eski tarihte kalır.

Elbette ki siz de son görülmesi açık olan kişilerin son aktiflik durumunu öğrenebilirsiniz.

WhatsApp son görülme kapatma – Android

Son görülme bilgisinin görünmesini istemiyorsanız kapatabileceğiniz bir ayar mevcut. İşte Android için WhatsApp son görülme kapatma adımları:

  1. WhatsApp’ı açın ve Ayarlar’a girin.
  2. Hesap > Gizlilik bölümüne girin.
  3. Son görülme’ye tıklayın. Ayarlayabileceğiniz üç seçenek var;

Herkes: Son görülmenizi rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan herkes görebilir.
Kişilerim: Sadece rehberinize kaydettiğiniz kişiler görebilir.
Hiç kimse: Kişi listenizde adı kayıtlı olanlar dahil hiç kimse göremez.

Buradan kendinize uygun olan durum hangisiyse onu aktif edin. Bu arada eğer “Hiç kimse”yi seçererek son görülmenizi tamamen kapatırsanız başka kişilerinkini de göremezsiniz.

WhatsApp son görülme kapatma – iOS

WhatsApp son görülme kapatma işlemi Android’de olduğu kadar iOS yani iPhone için de oldukça kolay. Bütün adımlara sırasıyla bakalım.

  1. WhatsApp’ı açın.
  2. Sağ alt köşede bulunan “Ayarlar”a dokunun.
  3. “Hesap”a girin.
  4. “Gizlilik” bölümünü açın.

Son görülme durumunuzu “Herkes” yerine “Kişilerim” olarak değiştirin. Böylelikle son aktiflik saatiniz yalnızca WhatsApp kişileriniz tarafından görülebilir. Aynı zamanda Hiç kimse olarak da ayarlayabilirsiniz. Bunu ayarladığınız zaman son görülmeyi rehberinizde kayıtlı olan ve olmayan hiç kimse göremez.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here