Bilişim Vadisi: Türk Girişimcilere Tam Destek, Teknolojiye Yatırım ve Uçan Araba

Bilişim Vadisi, bünyesinde faaliyet gösteren firmaları uluslararası arenada daha rekabetçi hale getirmeyi ve Türkiye’ye yüksek katma değerli ürünler kazandırmayı amaçlıyor. Bu kapsamda, çeşitli programlar ve yatırımlar ile Türk girişimcilere tam destek sunuluyor.

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, vadinin faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada şu bilgiler yer alıyor:

  • Bilişim Vadisi, 4 lokasyonda (İstanbul, Kocaeli, İzmir ve Azerbaycan) faaliyet gösteriyor.
  • 2019 yılında kurulan Bilişim Vadisi’nde 600’e yakın şirket faaliyet gösteriyor.
  • Bu firmalarda 8 binin üzerinde personel çalışıyor ve 6 binden fazlası AR-GE ve yazılım alanında faaliyet gösteriyor.
  • Bilişim Vadisi’nde geliştirilen otonom otobüsler Avrupa ve ABD’de kullanılıyor.
  • Vadinin 500 milyon lirayı aşkın büyüklüğe sahip 2 yatırım fonu bulunuyor.
  • Bugüne kadar 50’ye yakın firmaya yatırım yapıldı.
  • Yakın zamanda İstanbul Bilişim Vadisi’nde 3 bin metrekarelik alanda Girişimcilik Merkezi ve Uydu Kuluçka Merkezi kurulacak.

Bilişim Vadisi, Mobilite Hızlandırma Programı ile mobilite sektöründeki girişimcilere destek veriyor. Program kapsamında firmalara eğitimden ofis teminine, yatırımdan yatırımcı bulmaya kadar geniş bir yelpazede destek sunuluyor.

Program sayesinde:

  • Türk girişimciler ürünlerini dünyaya hızla ihraç edebiliyor.
  • Mobilite alanında faaliyet gösteren firmalar yıllar içinde alabilecekleri mesafeyi çok daha kısa sürede kat edebiliyor.
  • Tersine beyin göçü teşvik ediliyor.
  • Yüksek katma değerli iş gücü geliştiriliyor.
  • Alternatif kariyer imkanları oluşturuluyor.

Bilişim Vadisi’nde uçan araç geliştirme çalışmaları da devam ediyor. Bugüne kadar 100’ün üzerinde insansız uçuş testi gerçekleştirildi ve yakın zamanda insanlı testlere başlanması planlanıyor. Uçan araç için yurt dışından ön siparişler de alındı.

Mobilite Hızlandırma Programı’na başvurular sona eriyor. Program kapsamında mobilite odağında elektrikli araç teknolojileri, siber güvenlik, yapay zeka ve makine öğrenmesi, batarya teknolojileri, fonksiyonel güvenlik, mikro hareketlilik, lojistik ve nesnelerin interneti alanlarında iş fikri olan girişimler başvuru yapabilir.

Bilişim Vadisi, Türk girişimcilere tam destek sunarak Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon alanındaki gelişimine katkıda bulunuyor.

HAVELSAN’dan Dev Uçak Simülatörü Yatırımı: Türk Havacılığına Büyük Katkı

Uluslararası Simülatör Eğitim Merkezi (IFTC), HAVELSAN ile Airbus A320 NEO/CEO Tam Uçuş Simülatörü (FFS) sözleşmesi imzalayarak eğitim altyapısını genişletiyor. Bu işbirliği, Türkiye’nin havacılık sektöründe önemli bir kilometre taşı olarak değerlendiriliyor. Sözleşme kapsamında HAVELSAN, IFTC’ye 3 […]

Threads Uygulaması Türkiye’de Kapatıldı

Meta’nın Twitter’a rakip olarak piyasaya sürdüğü ve 150 milyon aylık aktif kullanıcısıyla dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ulaşan Threads uygulaması, Türkiye’de erişime kapandı. Rekabet Kurumu’nun Meta’nın hakim konumunu kötüye kullandığı gerekçesiyle verdiği geçici tedbir kararı sonucu […]

Termal Akımla Havalanacak İHA’lar: Daha Az Enerji, Daha Uzun Uçuş Süresi

Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mecit Yaman, termal akımları kullanarak havalanacak insansız hava araçlarının (İHA) geliştirilmesine öncülük ediyor. Bu proje sayesinde İHA’lar daha az enerji ile daha uzun süre havada kalabilecek ve bu […]