Bu çöpçatan uygulaması iddialı: (Sadece) yüzünüzü kullanarak ruh eşinizi buluyorum!

SciMatch adlı flört uygulaması, kullanıcıların aradığı kişiyi bulmasına yardımcı olmak için yapay zekâ destekli yüz tanıma özelliği kullanıyor. Uygulama, kullanıcılardan sadece bir selfie yüklemelerini istiyor ve daha sonra yüzde tespit ettiği kişilik özelliklerini inceleyerek uyumlu özelliklere sahip potansiyel partnerler öneriyor.

Yüz tanıma ile kişilik analizi

SciMatch’in yapay zekâ algoritması, yüz fotoğrafları ile beş ana kişilik özelliği; nevrotiklik, dışa dönüklük, samimiyet, uyum ve dürüstlük arasındaki korelasyon üzerine yapılan bir araştırmaya dayanıyor. Araştırmada, makine öğreniminin ‘statik yüz özelliklerine dayalı beş boyutlu kişiselleştirilmiş özellikleri’ tanıyabildiği sonucuna varıldı.

SciMatch’in kurucularından Yanina Strylets, Into Tomorrow podcast’ine verdiği demeçte, A.I. Ruby adlı yapay zekâ algoritmasının belirli karakter özellikleriyle ilişkilendirilen milyonlarca yüzden oluşan bir veritabanına sahip olduğunu söyledi. Ayrıca teknolojinin ‘karakter özelliklerinizi tahmin etmede insan yargısından çok daha doğru olduğunu’ ve yüzde 87 oranında doğru sonuç verdiğini vurguladı.

SciMatch’in iddiaları

SciMatch, yüzde tanıma teknolojisinin flört dünyasında devrim yaratacağını iddia ediyor. Şirket, uygulamasının kullanıcıların daha doğru eşleşmeler bulmasına ve daha başarılı ilişkiler yaşamalarına yardımcı olacağını söylüyor.

SciMatch’in kurucusu Viktoryia Strylets, “Yüz tanıma, flörtün geleceğini temsil ediyor” diyor. “Bu teknoloji, insanların kişiliklerini daha iyi anlamalarına ve daha uyumlu eşleşmeler bulmalarına yardımcı oluyor.”

SciMatch’in eleştirileri

Ancak SciMatch’in iddiaları, bazı uzmanlar tarafından eleştirildi. Kaliforniya Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Paul Eastwick, uygulamanın ‘tam bir büyücülük’ gibi göründüğünü ifade etti. Eastwick, yüz tanıma teknolojisinin kişilik özelliklerini tahmin etmede ne kadar doğru olduğu konusunda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söyledi.

SciMatch’in geleceği

SciMatch, henüz yeni bir uygulama ve henüz çok büyük bir kullanıcı kitlesine sahip değil. Ancak uygulama, yapay zekâ destekli çöpçatanlık alanındaki potansiyeli nedeniyle dikkat çekiyor. SciMatch, bu alandaki lider uygulamalardan biri haline gelebilir ve flört dünyasında yeni bir çığır açabilir.

Türk Firmaları Uydu Teknolojisinde Dünya Devleriyle Yarışıyor

Türkiye’nin önde gelen uydu firmaları Türksat, TUSAŞ ve ASELSAN, ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen dünyanın en büyük uydu fuarı Satellite 2024’te ürün ve kabiliyetlerini tanıttı. Fuar Hakkında: Satellite 2024 Fuarı, uydu sektörünün geleceğini belirleyen ve dünyanın […]

Antarktika’dan Geleceğe Işık Tutan Türk Bilim İnsanları

Geçmişten Geleceğe Yolculuk: Bu yıl 8. kez düzenlenen Ulusal Antarktika Bilim Seferi’nde Türk bilim insanları, dünyanın geleceğini Antarktika kıtasının geçmişinde aradı. 36 gün süren sefer boyunca Horseshoe Adası ve Lystad Körfezi’nde yapılan çalışmalar, gezegenimizin geçmişine […]

Uzayda Michelin Keyfi: 16 Milyon Liraya Lezzet Macerası!

Lüksün Yeni Sınırı: Uzay turizmi, Michelin yıldızlı lezzetlerle buluşuyor! İlk lüks uzay turizmi şirketlerinden SpaceVIP, Danimarkalı Michelin yıldızlı şef Rasmus Munk ile uzayda unutulmaz bir akşam yemeği deneyimi sunuyor. Bu özel deneyime katılmak için ise […]